Leefstijlcoach.

Wat is een leefstijlcoach, en wat doet ie nu eigenlijk?

Bij het woord leefstijlcoach is er snel een link gemaakt naar afvallen. Gelukkig kunnen we meer dan alleen helpen bij afvallen, het aanpassen van de leefstijl is waar de focus op ligt. Of dit nu afvallen is, minderen of stoppen met roken, minderen of stoppen met alcohol gebruik, in beweging komen, voedingspatroon aanpassen naar een gezond voedingspatroon, verminderen van stress, omgaan en ondersteunen van een burnout, uit de sleur komen en jezelf weer vinden, weer leren genieten van het leven.

Bij een gezondere levensstijl zitten veel voordelen, je bent fysiek en mentaal weer sterk en fit. Als je bijvoorbeeld stopt met roken/drinken, of je valt af dan zullen er stiekem veel fysieke maar ook mentale problemen ook verdwijnen. Denk aan het rokershoestje en meer lucht, of als je afvalt en misschien wat meer gaat bewegen je lichaam minder pijn doet en zeurt, je kunt weer meer doen als voorheen.

Het leven kan nog zoveel moois brengen, leer weer te genieten van het leven en leer weer te houden van jezelf.

 

Kort samengevat: Ondersteunen bij het aanpassen van je leefstijl!

Een leefstijlcoach helpt je weer op weg als het niet alleen meer lukt. Ieder persoon is uniek en heeft dus ook zijn eigen weg, een ieder krijgt dus een eigen traject om het doel te halen wat je voor ogen hebt. Hierbij worden realistische doelen gesteld.

 

Stel je voor dat je 30kg in 2 maanden kwijt wilt, dat is dus niet realistisch. Het doel is 30kg kwijt te raken, dit moet natuurlijk wel op een verantwoorde manier gaan gebeuren, anders ontstaan er andere klachten en dat willen we natuurlijk voorkomen. Het is niet alleen maar het gewicht kwijt raken, er komt meer bij kijken voor een goed en/of blijvend resultaat zoals voeding, beweging en mindset.

Stel iemand heeft burnout klachten, dit kan ook niet in een paar snelle sessies opgelost zijn, er is een rede waarom je in de burnout terecht bent gekomen. Belangrijkste is om weer de kracht en energie terug te krijgen en te kijken waarom je in een burnout terecht bent gekomen. Dit heeft meestal met je denkproces te maken en hoe je omgeving/werk hier mee om gaat. Dit zijn persoonlijke processen die voor ieder uniek zijn en ieder anders mee om gaat, en natuurlijk meer of minder tijd hier voor nodig heeft.

 

Er wordt dan een plan/traject opgesteld, dit kan van een paar weken tot een aantal maanden zijn. Je hoeft ook echt niet elke week langs te komen, sommige dingen hebben gewoon tijd nodig om aan te kunnen wennen en het eigen te maken. Mocht je vastlopen dan kun je natuurlijk contact opnemen voor vragen of eventueel een extra afspraak maken, dan gaan we kijken hoe je weer vooruit kunt.

Een paar keer per jaar zullen er ook een groepsessies gehouden worden voor degene die daar interesse in hebben. Dan kom je er achter dat je er niet alleen voor staat en je kunt hierna samen met misschien wel een nieuw maatje door met het doel wat je voor ogen hebt en kom je er achter dat je er niet alleen voor staat. Er kan ook gekozen worden voor een buddy systeem zodat u elkaar stimuleert en motiveerd tot de volgende sessie, van daaruit gaan we weer een stap verder naar het persoonlijke doel wat je graag wilt bereiken. Voor de een is dit de beste keuze, voor een ander is een gewone een op een sessie beter en prettiger. Dit is natuurlijk ook per persoon anders.

Voor wat kan ik terecht bij een leefstijlcoach?

Dit kunnen verschillende dingen zijn, de meest voorkomende zaken zijn:

 

Afvallen

Aanpassen van voedingspatroon

Beweging/sport

Spanning en stress

Burnout

Overspannen

Slaap problemen

Leren ontspannen

Stoppen met roken/drinken

 

Kosten.

Eerste consult.
Intake, anamnese en behandeling (1,5 uur)

€65

Consult (60min)

€60,-

Kort consult (30min)

€40,-

Groepsessie pakket, deze prijs verschilt per pakket. Houd de website en facebook in de gaten voor het aanbod.

BTW vrijgesteld

 

 

Let op: geen vergoeding vanuit de zorgverzekeraar mogelijk!

 

Afspraken dienen uiterlijk 24 uur voor aanvang worden afgemeld via telefoon, mail of app. Mocht dit niet zo zijn dan kan het consult bij u in rekening worden gebracht.