Wie ben ik?

Mijn naam is Erik Verstappen, geboren en getogen in Helmond.


In 2009 ben ik afgestudeerd als Paranormaal Therapeut bij de ANZN (Academie voor Natuurgeneeskunde Zuid Nederland), vanwege mijn toenmalige voltijd baan met onregelmatige werktijden ben ik niet direct met de praktijk kunnen beginnen, vanaf 2012 heb ik dit wel kunnen realiseren en zo ben ik uiteindelijk begonnen met een praktijk in natuurgeneeskundige therapie met specialisatie de energetische therapie.
Vanwege mijn 6e zintuig (wat iedereen overigens heeft) die wat verder ontwikkeld is dan bij gemiddelde persoon ben ik op zoek gegaan naar wat dit eigenlijk is, hiervoor heb ik diverse cursussen gevolgd waaruit bleek dat ik ook mensen kan helpen met deze gave. Door verder te zoeken ben ik bij de ANZN terecht gekomen bij de opleiding paranormale therapie, zelf had ik nog nooit gehoord van zo`n opleiding. Wat blijkt, dit is een HBO opleiding en met de juiste papieren ook nog eens vergoed door zorgverzekeraars. Dat is niet mis dacht ik, een echte opleiding en erkend. Uiteindelijk na 4 jaar ploeteren en de nodige medische, psychische en energetische vakken gevolgd te hebben is het toch gelukt. Helaas bestaat de ANZN niet meer, wel is er een soort van doorstart/nieuwe opleiding ontstaan, Tereel in Eindhoven.

Aangezien ik graag sport en er mensen ook vroegen of ik massages deed in de praktijk ben ik gaan kijken naar en leuke uitbereiding. Ik kwam terecht bij ATRIA voor de opleiding tot sportmasseur. Deze duurde een jaar waarbij er natuurlijk veel kennis voorbij kwam van het menselijk lichaam, hoe werkt het lichaam, de spieren en de gewichten. Uiteindelijk moest er nog een theorie en praktijk examen afgenomen worden om te kunnen slagen. Dit gebeurde bij de NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage). Tijdens de opleiding ook nog de kans gekregen om de cursus voor kinesiotaping te volgen wat een mooi extraatje is.
In 2015 de uitbereiding met sportmassage en kinesiotaping bij de praktijk toe kunnen voegen.

 

In 2023 heb ik mijn diploma voor leefstijlcoach behaald. Dit leek mij een mooie aanvulling voor de praktijk, zeker omdat ik in een sportschool gevestigd ben en vaak vragen krijg over het aanpassen en veranderen van een of meerdere levensstijlen. Dit is een specifiek coaching traject wat niet bij de energetische therapie of sportmassage thuis hoort. Juist door de vragen die kwamen en ook door vragen in mijn directe omgeving ben ik deze interessante opleiding gaan volgen.  Ik heb er bewust voor gekozen om mijzelf niet bij een beroepsvereniging voor leefstijlcoaches aan te sluiten vanwege het feit dat er maar weinig mensen in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar en mij wel veel extra kosten zou geven. Mocht u wel in aanmerking komen en u wilt graag gebruik maken van de vergoeding, dan zou ik adviseren om op de site van www.blcn.nl te kijken en een passende therapeut te vinden. Wat niet is kan natuurlijk altijd nog komen, maar dat is iets wat misschien nog in de toekomst ligt.

 

Nadat ik de energetische therapie opleiding afgerond had ben ik vrijwel meteen aangesloten bij een beroepsvereniging, de huidige beroepsvereninging is de VBAG en hierdoor ook aangesloten bij het  overkoepelend orgaan het RBCZ. Hierbij val ik ook onder de Wkkgz, mocht er onverhoopt iets voorvallen en bent u het ergens niet mee eens dan kunt u mij natuurlijk altijd hierover benaderen. Mocht dit niet tot op een juiste oplossing komen dan kunt u gebruik maken van het Wkkgz. Voor meer informatie zie de klachtenregeling bij de contact gedeelte.

U heeft waarschijnlijk ook gehoord over de AVG, dit is een privacywet waar ieder bedrijf en professional zich aan dient te houden. Ook bij mij is uw privacy gewaarborgd. Voor meer informatie zie de privacy verklaring bij het contact gedeelte.

 

Om alle kennis en vernieuwingen bij te houden volg ik jaarlijks diverse bijscholingen die vakgericht zijn zoals bijvoorbeeld medische basiskennis en kom met een intervisie groep samen om elkaar scherp te houden en elkaar om advies te vragen.