EVNT
Erik Verstappen Natuurgeneeskundig therapeut.

Praktijk voor natuurgeneeskunde en sportmassage.
Sporten is gezond, maar helaas kunnen er blessures ontstaan. Het beste is natuurlijk om deze te voorkomen maar je hebt het niet altijd zelf in de hand.

Zoals bijna alle sporters weten is een goede warming up belangrijk voor de start van een wedstrijd, maar als u lekker in de sportschool aan de gang wilt gaan om eerst rustig wat oefeningen te doen om warm te worden. Dit voorkomt spierscheuringen en overstrekkingen.
Ook een cooling down is erg belangrijk, dit zorgt er voor dat je lichaam van een topprestatie rustig naar een ontspannen staat kan gaan waarbij ook afvalstoffen die in de spieren zitten afgevoerd kunnen worden. Dit zorgt er voor dat er minder snel kans op is kramp en spierpijn.

Mocht er onverhoopt toch iets voorkomen of wilt u juist iets voorkomen, dan zijn er diverse mogelijkheden zoals:
* Massage voor het sporten, stimuleert de bloedtoevoer en afvoer naar de spieren, de spieren zijn opgewarmd en gestimuleerd voor een goede prestatie en verminderd de kans op blessures.
* Massage na het sporten stimuleert het afgeven van melkzuur uit de spieren wat ontstaat tijdens inspanning. Dit verminderd de kans op kramp en spierpijn. Geeft u een ontspannen en toch een voldaan gevoel na de training.
* Knoop in een spier, dit kan de beweging en prestatie beperken. Een knoop ontstaat doordat spiervezels in elkaar kruipen en niet meer uit elkaar gaan. Een knoop uit de spier halen is meestal geen prettig gevoel, als u na de behandeling weer meer kunt zult u zien dat het de moeite waard is.
* Sporttaping, dit is niet elasische tape die een onderdeel fixeert en ondersteunt, dit kan tijdens maar ook na het sporten zijn. Ook een snel hulpmiddel bij spierscheuringen om te voorkomen dat deze verder scheurt, advies is altijd bij een spierscheuring naar een arts te gaan voor controle.
* Kinesiotaping, flexibele sportmedische tape, zie kop sportmassage en kinesiotaping / kinesiotaping.
* Functieonderzoek om blessure vast te stellen.
* enz.

N.b. sporttape en kinesiotape zijn hypoallergene tape. Dit betekend dat er geen alergene stoffen in zitten, hoewel dit geen zekerheid is op het uitsluiten van een allergische reactie. Mocht u getaped willen worden, geef dan even aan dat u allergisch bent, dan kan ik hier een controle op uitvoeren.
Welkom bij EVNT, praktijk voor natuurgeneeskunde en sportmassage.
e-mail: info@evnt.nl
Tel: 0647195347
KvK: 56322658
VVET: 12009
RBCZ licentie: 206042R
AGB geregistreerd
NGS licentie: 500360
Herstel en preventie