EVNT
Erik Verstappen Natuurgeneeskundig therapeut.

Praktijk voor natuurgeneeskunde en sportmassage.
Welkom bij EVNT, praktijk voor natuurgeneeskunde en sportmassage.
e-mail: info@evnt.nl
Tel: 0647195347
KvK: 56322658
Sportmassage is het toepasssen van diverse soorten handgrepen met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, voor te bereiden voor een sportprestatie of afvoeren van afvalstoffen na een sportprestatie met als doel blessures tot een minimum te beperken.

Masseren is meer dan alleen maar met de handen over de spieren heen gaan. Massage is het geven van mechanische prikkels op het lichaam, die op hun beurt weer reacties in het lichaam teweeg brengen. Deze reacties leiden tot herstel van het evenwicht in het lichaam.

Sportmassage kan toegepast worden voor, tijdens of na het sporten (training danwel wedstrijd). En bij herstel van diverse blessures (niet alle blessures)
- Vooraf wordt een stimulerende massage gegeven, zodat het lichaam klaar is om optimaal te presteren.
- Tijdens het sporten kan het prettig zijn om specifieke spiergroepen even rustig te masseren, zodat daarna weer verder gegaan kan worden met presteren. Het accent licht op ontspanning en alvast wat stoffen afvoeren.
- Na het sporten is het doel de versnelde afvoer van afvalstoffen en ontwatering van de spieren. Hiermee wordt het herstel bevorderd, eventuele spierpijn voorkomen en en de hersteltijd wordt verkort. Het lichaam wordt daardoor beter voorbereid op een volgende inspanning. Ook hier ligt het accent op ontspanning.

Voor, tijdens of na een sportprestatie kan er ook een blessuregevoelig deel getaped worden om blessure te voorkomen of te ondersteunen.
VVET: 12009
RBCZ licentie: 206042R
AGB geregistreerd
NGS licentie: 500360
Sportmassage